Tepe Servis ve Yönetim A.Ş.

Basın Bülteni

TAŞERONLUKTAN ÇÖZÜM ORTAĞINA EVRİLENLER AYAKTA KALACAK

Taşeronluktan Çözüm Ortağına Evrilenler Ayakta Kalacak

TAŞERONLUKTAN ÇÖZÜM ORTAĞINA EVRİLENLER AYAKTA KALACAK

Taşeronluktan Çözüm Ortağına Evrilenler Ayakta Kalacak

Yaklaşık 25 bin çalışana sahip Bilkent Holding Hizmetler Grubu’nun sektöründe lider şirketlerinden Tepe Servis ve Yönetim A.Ş,  sektörün önde gelen oyuncularını bir araya getiren  “FM EXPO İSTANBUL Bina ve Tesis Yönetim Fuarı”nda; müşterilerinin ihtiyaçları doğrultusunda sunduğu zengin içerikteki hizmet çözümlerini tanıttı. Konusunda uzman 150 şirketin katıldığı FM EXPO İstanbul’a 10 bin profesyonel ziyaretçi bekleniyor.

Tesis Yönetim Derneği tarafından Türkiye’de ilk defa düzenlenen bu uluslararası fuar, 9-11 Mayıs 2018 tarihlerinde İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleştiriliyor. Fuar ile eş zamanlı düzenlenen  TRFMC 2018 Türkiye Tesis Yönetim Konferansı’nda konuşan Tepe Servis Genel Müdürü Canan Çakmakcı, tesis yönetim kavramının dinamik yapısına dikkat çekerek, Tesis yönetim kavramı çağın gerekliliklerine göre sürekli gelişen ve değişen bir kavram. Görev tanımlarımıza her yıl yeni bir ekleme yapılıyor. Yeni tesisler yeni iş kolları ve herşeyden önemlisi yeni müşteri beklentileri bizim tanımlarımızı değiştiriyor, geliştiriyor dedi.

Pazarın olağanüstü bir ivmeyle büyüdüğünü anlatan Çakmakcı,Araştırmalar ülkemizdeki tesis yönetim pazarının hızla büyüdüğünü gösteriyor. Pazara her yıl neredeyse bir milyon metrekare yeni ofis alanı, yaklaşık 50-60 AVM, 80 civarı plaza ekleniyor. Derneğin üyesi 18 şirketin yarattığı istihdam şimdiden 50 binin üzerinde. Bizim bu gelen dalgaya ‘yetişmiş insan kaynağı’ açısından hazırlanmamız hayati bir gereklilik. Bu konuda ihtisaslaşan örgün eğitim programları kurgulamadan, meslek tanımları yaratmadan, kurs, ders, sertifika programları oluşturmadan göğüslemeye çalışmamız zor” değerlendirmesinde bulundu.

Artan işçilik maliyetleri, daralan kâr marjları, finansal iklim değişiklikleri, mevzuatsal boşluklar gibi sorunlarla mücadele ettiklerini ifade eden Çakmakcı,Sektörün en büyük fark unsuru teknolojik yatırımlar. Teknolojik beklentiler hızla artıyor, bu konudaki uygulamalar da artıyor fakat kısa vadeli iş birlikleri bu tür yatırımların finansmanını zorlaştırıyor.” diye konuştu.

Çakmakcı, geleceğin; teknolojik altyapısını geliştirebilenlere, katma değerli hizmet sunabilenlere, empati yapabilenlere, bir başka deyişle taşeronluktan “çözüm ortaklığı”na evrilebilenlere ait olduğunu söyledi.

Sosyal Medya'da Paylaş: