Tepe Servis ve Yönetim A.Ş.

Basın Bülteni

Tepe Servis’ten Üniversite-Sanayi İş Birliği Hamlesi

Tepe Servis’ten Üniversite-Sanayi İş Birliği Hamlesi

Tepe Servis’ten Üniversite-Sanayi İş Birliği Hamlesi

Tepe Servis’ten Üniversite-Sanayi İş Birliği Hamlesi

Bilkent Holding Kurumsal Hizmet Grubu şirketleri arasında yer alan ve entegre tesis yönetimi alanında inovatif çözümler sunan Türkiye’nin yüzde yüz yerli sermayeli lider şirketi Tepe Servis ve Yönetim, üniversite-sanayi iş birliği alanında gerçekleştirdiği teknoloji odaklı projeleriyle atılımlarına pandemi döneminde de aralıksız devam ediyor.

Bilkent Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü tarafından 1994 yılından bu yana başarılı bir şekilde uygulanan “Proje Fuarı ve Yarışması”nın 19.’su sektör liderleri arasında yer alan 12 firmanın katılımı ile 1 Haziran 2021 Salı günü online olarak gerçekleştirilmiştir.

4. sınıf öğrencilerine mezun olmadan önce kapsamlı ve derinlikli mesleki deneyim kazandırmayı hedefleyen programa Tepe Servis ve Yönetim de “Off-Site ATM Temizliği Rota Planlaması” projesi ile katılım göstermiştir. Operasyonel süreçlerde ortaya çıkabilecek problemlere çözüm bulmayı hedefleyen proje sürecinde şirket danışmanı olarak yer alan Tepe Servis ve Yönetim Bankalar Bölge Müdürü Tolga Türkeroğlu, projenin hedeflerine ulaşması için bilgi alışverişi ve onay süreçlerinde destek sağlamıştır. Bilkent Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü son sınıf öğrencilerinin oluşturduğu proje ekibinin çalışmaları ile gerçekleştirilen proje sonucu ortaya çıkan algoritma ile silim süreçlerinde olumlu ve katma değerli bir fayda sağlanmıştır.

Proje kapsamında, temizlik hizmetlerinde aylık 8 bin ATM ve 60 bin temizlik işinden sorumlu olan Tepe Servis’in her temizlik çalışanı kendisine atanan günlük işleri takip etmeleri için Ontime adlı mobil uygulamalarını kullanmaktadır. Hizmet verilen iş çerçevesinde, zamanında tamamlanması gereken bir dizi görev bulunmaktadır. Gerçekleştirilen proje çalışması ile tamamlanmış iş sayısında optimizasyonla maksimum verimlilik ve tamamlanmamış işleri bir sonraki döneme aktaran bir sistem geliştirilmesi amaçlanmıştır. Proje çıktısı olarak proje ekibi tarafından geliştirilen yeni algoritma ile geçmiş dönem bilgileri karşılaştırılmış ve yapılan çalışmada off-site ATM temizliğinin rota planlamasında %54 daha az yol katedilerek %36 daha fazla başarı oranına ulaşılmıştır.

Sosyal Medya'da Paylaş: